Hvad er bileksport?

skrotservice

Står du overfor at skulle sælge din brugte bil? Så bør du kraftigt overveje at sælge den til bileksport. Her kan du nemt og hurtigt sælge din bil til en pris, der ofte vil være højere end den pris, du ville kunne få for din brugte bil på det danske marked – hvis du da overhovedet kan finde en køber til den i Danmark.

Vælger du at sælge din bil til eksport, skal du ikke bruge krudt på at lede efter en køber. I stedet får du et realistisk og konkret bud på din bil fra en professionel bileksportør. Prisen tager både udgangspunkt i bilens værdi, men også i bilens registreringsafgift. Ved eksport af din brugte bil bliver registreringsafgiften nemlig tilbagebetalt – dog fratrukket 15%.

Og det er netop tilbagebetalingen af registreringsafgiften, der gør bileksport til et fornuftigt valg for dig. Det gælder især, hvis der er tale om en ældre bil med mange kørte kilometer, der ellers ville være vanskelig at sælge i Danmark.

Tilbagebetalingen betyder nemlig, at du i langt de fleste tilfælde kan få en højere pris på din brugte bil, da bileksportøren så kan medregne tilbagebetalingen af registreringsafgiften i sit bud på din bil. Uden tilbagebetalingen ville altså du ikke kunne opnå samme høje pris, som det nu er tilfældet. Af samme grund er bileksport derfor også kun relevant ved salg af brugte biler, der er betalt fuld afgift på.

Bileksport fra start til slut – sådan foregår det

Hvis du ønsker at sælge din bil til eksport, starter salget med, at du tager kontakt til bileksportøren for at bede om et bud på din brugte bil. Her vil du blive bedt om at oplyse relevante oplysninger om bilen, herunder:

  •    .Mærke
  •    .Nummerplade
  •    .Antal kørte kilometer
  •    .Udstyr
  •    .Bilens stand

Når den professionelle bileksportør har modtaget din henvendelse, indsamler bileksportøren selv oplysninger omkring registreringsafgiften på bilen. Herefter beregnes der et købstilbud på baggrund af bilens nuværende værdi og registreringsafgiften, og dette købstilbud præsenteres for dig.


Efter du har modtaget købstilbuddet på din brugte bil, har du god tid til at overveje, om du ønsker at takke ja til tilbuddet. Vælger du at takke ja, vil din bil blive afhentet af en chauffør. Chaufføren kontrollerer, at bilens stand stemmer overens med de oplysninger, bileksportøren har modtaget fra dig. Når bilen er kontrolleret og godkendt, vil chaufføren overføre det aftalte beløb til dig med det samme, hvorefter chaufføren kører bort med bilen.


Bileksportøren afmelder selv nummerpladerne, og du behøver derfor ikke at foretage dig yderligere. Din bilhandel er det med afsluttet – hurtigt og nemt til en god pris.

Hvorfor er det nemmere at sælge din bil til eksport?

Måske undrer du dig over, at det kan være nemmere at eksportere en bil end at sælge den i Danmark. Det er der imidlertid flere gode grunde til. Først og fremmest gør tilbagebetalingen af registreringsafgiften det økonomisk attraktivt for dig som sælger at sælge din bil til en bileksportør, da bileksportøren så kan betale en højere pris for din bil.

Samtidig er en stor del af de biler, der sælges til eksport, ikke længere attraktive for brugtvognskøbere i Danmark. Det betyder dermed også, at det er sværere for dig at sælge bilen indenfor landets grænser. Bileksport er derfor særligt attraktivt for brugte biler, der har nogle år på bagen, og også gerne har kørt en del kilometer.

Men hvis din bil ikke er attraktiv for en køber i Danmark – hvorfor er den så attraktiv for købere i udlandet?

Årsagen er ganske enkelt, at en brugt bil af ældre dato og med mange kørte kilometer ofte vil være dyr at holde kørende på de danske landeveje. Ældre biler med mange kørte kilometer skal alt andet lige oftere på værksted, og med forholdsvis høje værkstedspriser i Danmark kan det ganske enkelt ikke betale sig.

Det gælder imidlertid ikke i lande med lavere værkstedspriser. Her vil en bil med mange kørte kilometer stadig være attraktiv, da eventuelle fremtidige omkostninger ikke vil være nær så høje. En værkstedsregning i Østeuropa vil f.eks. være noget lavere end en tilsvarende regning i Danmark, og det giver derfor god mening at holde bilen kørende i lande, hvor værkstedsomkostningerne er lavere.

Og dette er netop hele essensen af bileksport – og årsag til, at du kraftigt bør overveje at sælge din brugte bil til eksport. Her vil prisen i mange tilfælde være højere end den pris, du kan få hos en dansk køber.

Da det samtidig er gratis at modtage et uforpligtende købstilbud på eksport af din bil, er det altid en god idé at undersøge muligheden nærmere, inden du forsøger at sælge din bil indenfor landets grænser. Med et uforpligtende købstilbud på din brugte bil sikrer du dig nemlig, at du får den bedst mulige pris på din brugte bil – hurtigt og nemt.

Gratis & uforpligtende bil vurdering online på få steps

Husk at dele det med andre!

Recent Post

skrotservice
Hvad er bileksport?
skrotservice
Er din bil dumpet til syn? Så køber vi den
skrotservice
Min bils motor er død
pexels-life-of-pix-7674
Er der nye skrotpræmie regler for 2024?
Skrotpræmie
Sælg din campingvogn privat
skrotservice
En fælles bilrejse: Nicklas og Laura deler deres erfaring med Skrotservice.dk
Skrotpræmie
Symptomer på en defekt motor
koolshooters
Er batteriet dødt? Skub din bil igang
shimazaki
Hvad siger loven om skrotpræmie ordningen?
skrotservice
Kundefortælling: Michael fik En Høj Skrotpræmie