stort logo til skrotservice

Er batteriet dødt? Skub din bil igang

koolshooters

Skub din bil i gang: En vejledning i trin
Hvis du står med et afladet batteri i en bil med manuel gear, kan at skubbe den være en måde at få den i gang på. At starte bilen med startkabler er stadig den sikreste og nemmeste måde at få motoren i gang på, men hvis du ikke har startkabler eller en anden bil i nærheden, kan skubning klares med ikke andet end nøglerne og et par venner til at give den et skub. Det er vigtigt at bemærke, at denne proces kun kan udføres med køretøjer udstyret med manuel gear. Forsøg på at skubbe et køretøj med automatisk gear kan medføre alvorlig skade på bilen.

Trin-for-trin guide:
Sikkerhed først:
Start med at skubbe bilen, når du har tjekket dine omgivelser. Hvis du er på en bakke, kan du muligvis ikke stoppe bilen, når den først begynder at bevæge sig nedad.
Inden du går i gang, skal du frigøre håndbremsen og sætte bilen i andet gear.
Sid foran, mens dine venner skubber bilen. Styr bilen med rattet, mens du bevæger dig fremad.

Tegn på et dødt batteri:


Se efter tegn på et dødt batteri ved at dreje nøglen i tændingen og observere bilens reaktion. Almindelige tegn på et dødt batteri inkluderer kliklyde fra starteren, motoren, der drejer langsomt rundt, og instrumentbrættets lys tændes ikke.
Hvis instrumentbrættets lys tænder, men starteren klikker eller drejer langsomt rundt, skyldes det, at der stadig er strøm i batteriet, men ikke nok til at starte motoren.
Hvis der slet ikke sker noget, når du drejer nøglen, er batteriet helt afladet.
Hvis alle lys tændes, og motoren forsøger at dreje rundt uden at starte, er problemet sandsynligvis ikke batteriet. Det kan være et problem med brændstoflevering (brændstofpumpe, brændstoffilter), luftstrøm (indsugning, luftmængdemåler) eller bilens tændingssystem.

Vurder terrænet:
Afgør om du er på for stejl en bakke til at skubbe bilen sikkert. Det er ikke sikkert at skubbe bilen på en stejl skråning, da du kan miste kontrol, hvis den ikke starter. En let hældning kan dog hjælpe bilen med at komme i bevægelse.
Ryd stien for bilen, da styring og bremsning vil være vanskelige under skubning. Flyt alt, det kunne ramme, væk fra dens vej. Hvis der er træer eller andre umulige objekter, er det ikke sikkert at skubbe køretøjet.
Sørg for, at der ikke er noget foran køretøjet i mindst 100 meter, så det kan rulle i en lige linje. Skub bilen forsigtigt for at rette den ud, hvis stien foran den ikke er klar.

https://skrotservice.dk/wp-content/uploads/2023/10/pexels-koolshooters-8103913.jpg

Indsæt nøglen i tændingen og drej den til “on”-positionen. At dreje nøglen til “on”-positionen vil føles præcis som at starte bilen, men fordi batteriet er afladet, vil motoren ikke starte. Dette låser ratstammen op og giver dig mulighed for at styre bilen.
Nøglen skal være i “on”-positionen, når du skubber bilen i gang. Ellers vil motoren ikke starte, når du slipper koblingen.
Nøglen vil låse ratstammen op, men husk, at der ikke vil være servostyring, før motoren kører.

Indstil i andet gear. Andet gear er det nemmeste gear at skubbe starte i, selvom du eventuelt kan bruge første eller tredje gear, hvis der er et problem med andet gear i din bil. Tryk koblingen ned med venstre fod og skub gearvælgeren helt til venstre og tilbage for at placere den i andet gear.
Første gear har meget drejningsmoment, så køretøjet kan bokse uventet, hvis du bruger det i stedet for andet gear.
Du skal opnå en højere hastighed for at skubbe starte køretøjet i tredje gear end i andet.
Frigør håndbremsen, og tryk bremse- og koblingspedalerne ned. Afhængigt af din bil vil håndbremsen enten være en pedal nær din venstre knæ, mens du sidder i førersædet, eller en håndtag i midterkonsollen. Tryk koblingen ned med venstre fod og bremsen med din højre fod, når du har frigivet håndbremsen.
Hvis du er i tvivl om, hvor du finder håndbremsen, skal du konsultere bilens ejermanual eller fabrikantens hjemmeside.
Hvis du er på en skråning, skal du sørge for at holde bremsepedalen nede, når du frigiver håndbremsen for at forhindre rulning.
Slip bremsen, når dine venner begynder at skubbe bilen. Sørg for, at dine venner skubber bag på køretøjet på et sikkert sted som bagkofangeren eller bagagerumslåget, i stedet for spoilere eller bagruden. Løft din højre fod fra bremsen, når de begynder at skubbe bilen.
Baglygter, spoilere, finner og vinduer er ikke sikre steder at skubbe på.
Én person kan skubbe de fleste biler hurtigt nok til at få dem startet, men et par venner vil gøre det lettere.

Slip koblingen, når speedometeret når 8 km/t. Mens dine venner skubber, fokuser på at holde bilen i en lige linje og på speedometeret. Når bilen kører ved 8 km/t eller hurtigere, træk din venstre fod brat væk fra koblingen (kaldet “at slippe det”). Dette forbinder motorens krumtapaksel med de roterende hjul gennem transmissionen og tvinger motoren til at begynde at dreje.
Jo hurtigere du bevæger dig, desto mere sandsynligt er det, at motoren starter, når du slipper koblingen.
Motoren vil hoppe og hakke, når den starter.
Du behøver ikke give motoren gas, men du kan vælge at gøre det. Husk, at det vil få både motoren og bilen til at accelerere.

Hold fast i rattet, især i forhjulstrukne biler. Forhjulstrukne biler er tilbøjelige til drejningsmomentstyring, hvor motorens drejningsmoment, der drejer hjulene, også drejer rattet til den ene side. Hold godt fast i rattet for at forhindre bilen i at ændre retning.[9]
Drejningsmomentstyring sker kun kortvarigt, mens motoren forsøger at dreje hjulene hurtigere, end de allerede drejer.
Drejningsmomentstyring vil bare føles som en kort ryk i rattet, når motoren starter.
Prøv igen, hvis motoren ikke startede. Hvis motoren ikke startede, men bilen stadig ruller, skal du trykke koblingspedalen helt ned til gulvet og derefter slippe den igen. Lad dine venner fortsætte med at skubbe for at øge hastigheden, mens du gør det.
Hvis motoren ikke starter, er det sandsynligvis fordi, du ikke rullede hurtigt nok.
Gentag disse trin, indtil motoren starter, når du slipper koblingen.
Del 3:
Tryk koblingen ned efter, at motoren er startet. Når motoren starter, producerer generator den elektriske ladning, den har brug for at fortsætte med at køre. Tryk koblingen ned til gulvet med din venstre fod for at stoppe accelerationen.
Med foden på koblingen falder motorens omdrejninger (omdrejninger pr. minut) til tomgang.
Generatoren vil genoplade batteriet og holde motoren i gang.
Sæt bilen i frigear og tryk på bremsen. Hold foden solidt på koblingen, mens du skubber gearvælgeren frem i neutral position. Dette tager bilen ud af gear. Brug derefter din højre fod til at anvende bremsen og bringe bilen til standsning.
Du kan tage venstre fod væk fra koblingen, når bilen er i frigear.
Sluk ikke for bilen, når du stopper.
Lad bilen køre i mindst 15 minutter for at oplade. Det vil tage generatoren lidt tid at genoplade batteriet tilstrækkeligt, så lad motoren køre, når du stopper. Hvis lysene var tændt, men starteren var træg, vil 15 minutter sandsynligvis være nok. Dog, hvis batteriet var så dødt, at det ikke engang kunne tænde lyset, kan 30 minutter til en time være mere passende.
Du kan køre køretøjet rundt, mens det genoplader batteriet.
Hvis du slukker motoren, før batteriet er tilstrækkeligt opladet til at starte igen, skal du starte forfra.

Gratis & uforpligtende bil vurdering online på få steps

Husk at dele det med andre!

Recent Post

Skrotpræmie
Sælg din campingvogn privat
Skrotpræmie
En fælles bilrejse: Nicklas og Laura deler deres erfaring med Skrotservice.dk
Skrotpræmie
Symptomer på en defekt motor
koolshooters
Er batteriet dødt? Skub din bil igang
shimazaki
Hvad siger loven om skrotpræmie ordningen?
Michael
Kundefortælling: Michael fik En Høj Skrotpræmie
Under en defekt bil
Din bil er defekt og du mangler en løsning? Her er svaret
Bil der skal sælges
5 gode råd inden du skal sælge din bil
Det er en gearkasse
Min bil har en defekt gearkasse
En bil med en defekt kobling
Er din kobling ved at være defekt?